Techniky rámování

 

 

 

Reprodukce ( Tisk )

Reprodukce obrazů. Zadá li si zákazník " Pouze tisk ", znamená to, že si objednává pouze reprodukci bez rámování a jakékoliv úpravy reprodukce. Reprodukce jsou tištěny na kvalitním křídovém papíře. Reprodukci zasíláme v tubusu nebo krabici určenou pro přepravu tisku. Reprodukci si můžete také nechat polaminovat obrazovou laminací, stačí u produktu zakliknout Pouze tisk + Laminace a reprodukce Vám příjde již připravená k rámování.
 
Laminace

Vakuová obrazová laminace za tepla je důležitou součástí rámařských technik vzhledem k výhodám, které zákazník nalaminováním získá. Největším kouzlem uvedené technologie je vyřazení potencionálně nebezpečného skla z rámu ( celkové snížení hmotnosti rámu ) a automatické včlenění UV-filtru na laminovaný objekt. Ideálním podkladem pro laminování levnějších objektů jsou pěnové desky, ale lze nalepovat a laminovat také na sololit či papírový karton. Technologie léta rozšířená v rámařství na západě od našich hranic si získává stejně silné postavení i u nás. Během pracovního cyklu laminovacího stroje dojde pomocí vakua a teploty k nalepení reprodukce na podklad. A dále k jejímu polaminování vybranou folií pro povrchovou úpravu plakátů, uměleckých tisků, fotografií, puzzle aj. Laminovací proces je nevratný, zajistí tak dokonalé vyrovnání reprodukce. Nastavení laminace na povrch díla zajišťuje ochranu proti znečištění, vlhkosti či poškození, takto upravené reprodukce nepotřebují dále sklo či plexisklo. Laminováním lze docílit vzhledu stejného, jako mají plátna. Slouží k tomu hrubé a střední linky, které imitují strukturu povrchu plátna.

Sklo Normál (čiré) a Antireflex (matné)

Zasklívání obrazů již není takovou významnou technikou, nahrazuje ji již zmiňovaná obrazová laminace. V případě, že si zákazník přeje svou vybranou reprodukci rámovat se sklem, nabízíme dva druhy skla a to N - normál sklo čiré nebo A - antireflex sklo. Výhoda skla antireflex před normál sklem je, eliminace  odlesků. Sklo antireflex eliminuje odlesky v jakém koliv úhlu pohledu na obraz.
Rámování se sklem jsou již doplňkem originálních rámovaných objektů (např. grafik, listin.. ), které musí být v rámu umístěny z důvodů ochrany za sklem, ale současně je požadavkem na to, aby sklo vzhled co nejméně rušilo.  

Rámování obrazů

Jde o klasické rámování obrazů, obrazových reprodukcí, plakátů, diplomů, certifikátů, triček a dresů, výšivek, puzzlí a dalších. Rámování se provádí do dřevěných a kovových obrazových rámů zhotovených na míru dle potřeby rámujících podkladů. Pro rámování máme na výběr z mnoha obrazových lišt, různých barevných odstínů a profilů. K rámování si zákazník může zadat obrazovou laminaci, o které se zmiňujeme v předešlém článku.

Technika Block - Obrazy bez rámu

Jedná se o moderní techniku zhotovení obrazu bez rámu. Jedná se o kvalitní obrazové reprodukce s jemným vzorem plátna vsazené do 3cm dřevěné konstrukce se zaoblenou hranou přední strany obrazu, díky tomuto zaoblení dostávají obrazy příjemný tvar. Všechny obrazy mají neutrálně tónované zaoblené hrany i okraje, ale na přání je možné  dotónovat do barevného odstínu reprodukce, jsou potaženy hmotou vytvářející na obrazech strukturu, která dodává obrazům exkluzivní vzhled. Tyto moderní obrazy bez rámu jsou obrazy vhodné do každého interiéru, osloví Vás svým vzhledem a provedením. Pomohou Vám příjemně doladit Váš interiér...

technoka block  1

technika block 2

technika block 3

technika block 4


 
Foamboard

Tato technika je jednou z nejlevnějších možných technik k zhotovení obrazu. Jedná se o podlepení reprodukce, plakátu na pěnovou desku, kdy z jedné strany je nalepená reprodukce a z druhé strany jsou umístěny háčky pro zavěšení. Tloušťka desky je 5mm. Od rozměru cca 50x70 cm se musí zvolit tloušťka desky 10mm. K této technice lze zvolit obrazovou laminaci tisku, tak jako je to u klasického rámování. Tato technika je vhodná pro kancelářské účely.